Ο Τόνι Μπλερ εισήλθε σήμερα στην προεκλογική μάχη προειδοποιώντας ότι η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία περίοδο αστάθειας που έχει να εμφανιστεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αν πιθανή νίκη των Συντηρητικών καταλήξει σε δημοψήφισμα για την Ευρώπη.

Σε ομιλία που θα εκφωνήσει αργότερα σήμερα έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Τσέρι Μπλερ, στην πρώην εκλογική του περιφέρεια Σέτζφιλντ, στην κομητεία του Ντάραμ, ο Μπλερ, ο οποίος οδήγησε τους Εργατικούς σε τρεις εκλογικές νίκες, θα ζητήσει ψήφο για το κόμμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πει ότι αν επανεκλεγεί ο συντηρητικός Κάμερον τον ερχόμενο μήνα, αυτό θα οδηγήσει σε μία περίοδο αβεβαιότητας για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Εργατικό Κόμμα, ο Μπλερ, 61 ετών, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1997 ως το 2007, θα πει ότι “οι θέσεις εργασίας που είναι εξασφαλισμένες ξαφνικά θα τεθούν σε κίνδυνο. Οι αποφάσεις για επενδύσεις θα αναβληθούν ή θα ακυρωθούν. Μία σκιά αβεβαιότητας θα αιωρείται πάνω από τη βρετανική οικονομία”, θα πει ο Μπλερ.

Ο Μπλερ θα υποστηρίξει ότι ο Κάμερον δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να κατευνάσει τους ευρωσκεπτικιστές του κόμματός του και να επιχειρήσει να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους που έχουν αποστατήσει από τους Τόρις κι έχουν ενταχθεί στο αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UΚΙP).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αυτό το ζήτημα, που αγγίζει το μέλλον της χώρας, είναι πολύ σημαντικό για να αντιμετωπίζεται έτσι”, θα πει ο Μπλερ και θα εξάρει τον νυν ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ επειδή αντιστάθηκε στις πιέσεις και δεν δεσμεύτηκε για δημοψήφισμα.

Ο Κάμερον, οι Συντηρητικοί του οποίου δίνουν στις περισσότερες δημοσκοπήσεις μάχη στήθος με στήθος με τους Εργατικούς ενόψει των εκλογών της 7ης Μαϊου, έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τις σχέσεις της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες ενόψει του δημοψηφίσματος μέχρι το τέλος του 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης