Χρήστος Μαζάνης 

«Είμαι Τούρκος δικαστής και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την Άγκυρα για πολιτικούς λόγους. Δεν είχα άλλες επιλογές. Μου αρνήθηκαν την ανανέωση του διαβατηρίου μου».

Με αυτήν την απολογία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο του Μπρίντιζι ο 39χρονος Faith Basyigit, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από τις ιταλικές Αρχές, έχοντας περάσει στο έδαφος της γειτονικής χώρας με το πλοίο «Euroferry Olymbia» από την Ηγουμενίτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω του έφερε δύο πλαστές ταυτότητες. Η μία είχε εκδοθεί στη Ρώμη στις 8 Νοεμβρίου του 2016 και η άλλη στο Βέλγιο το 2015.

Όπως εξήγησε στις δικαστικές αρχές, δεν είχε άλλους τρόπους για να μπορέσει να εγκαταλείψει την Τουρκία, αφού το ίδιο το κράτος του τού αρνήθηκε την ελευθερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ διερευνάται το ποιος του χορήγησε τις πλαστές ταυτότητες. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Άγκυρα, παρόλο που εκεί κατοικεί η οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές πηγές από τη γειτονική χώρα εκτιμούν πως δεν είναι ο μόνος ο οποίος χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα για να εισέλθει στη χώρα, αφού, όπως προκύπτει από την έρευνά τους, τα έγγραφα του 39χρονου δικαστή είχαν κλαπεί μαζί με άλλα περίπου 500 από περιοχή της Νάπολι στις 21 Απριλίου του 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης