Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα στις 20.30 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Μέχρι στιγμής ο Barack Obama έχει τοποθετηθεί σε θέματα που αφορούν στην Οικονομία και ειδικά στο «φλέγον» ζήτημα της φορολόγησης των πλουσίων, εν μέσω έντονης ανησυχίας για τα στοιχεία που δείχνουν διεύρυνση του αμερικανικού ελλείμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν τις επαφές που θα έχει με εκπροσώπους των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να βρεθεί μια «χρυσή τομή» στη νέα φορολογική μεταρρύθμιση. Ο Barack Obama έχει περισσότερους εκλέκτορες, ωστόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, γεγονός που ορισμένες φορές μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στα σχέδιά του για αλλαγές σε κρίσιμους τομείς της Οικονομίας, της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, φαίνεται πως το ρεπουμπλικανικό κόμμα εμφανίζεται περισσότερο διαλλακτικό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, με τον επικεφαλής της Βουλής, John Boehner, να δηλώνει στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τις αμερικανικές εκλογές πως είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια «εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο των Η.Π.Α.».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης