Ο 34χρονος, Shrien Dewani, προκάλεσε παγκόσμια φρίκη όταν κατηγορήθηκε για την δολοφονία της συζύγου του κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος.

Στη δίκη του, που ξεκίνησε σήμερα, ήρθαν στο φως νέα στοιχεία που φαίνεται να τον ενοχοποιούν. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε βίντεο που τον δείχνει να δίνει χρήματα στον εκτελεστή που φέρεται να προσέλαβε για να σκοτώσει την σύζυγό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 34χρονος έδειχνε ταραγμένος κατά τη διάρκεια της προβολής των αποσπασμάτων από κάμερες ασφαλείας, που τον έδειχναν να συναντείται με τον οδηγό ταξί Zola Tongo τις ημέρες μετά τον θάνατο της συζύγου του. Στα βίντεο φαινόταν να ρωτάει επανειλημμένα εάν «έγινε η δουλειά».

Σε κάποια κλιπ, ο κατηγορούμενος φαίνεται να ελέγχει εάν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας και στη συνέχεια να απομακρύνεται από το οπτικό τους πεδίο, ενώ κάποια άλλα τον δείχνουν να συναντά διακριτικά τον εκτελεστή, κρατώντας σακούλες γεμάτες χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο Tongo επιβεβαίωσε στο Δικαστήριο ότι τον είχε προσλάβει ο Dewani για να οργανώσει την δολοφονία της 29χρονης Σουηδής συζύγου του, Anni, και να προσλάβει τρίτα άτομα για να εκτελέσουν το σχέδιό του. Στην συνέχεια, εξήγησε με λεπτομέρειες τις σκηνές που προβλήθηκαν στα βίντεο.

Ο Zola Tongo παρέλαβε το νιόπαντρο ζευγάρι με το ταξί του, πριν γίνει η οργανωμένη εισβολή απαγωγέων η οποία, σύμφωνα με το σχέδιο, επέφερε τον θάνατο της άτυχης νύφης. Το πτώμα της βρέθηκε την επόμενη ημέρα. Οι οδηγίες που είχε πάρει ο οδηγός από τον σύζυγο, ωστόσο, έλεγαν ότι θα σκότωνε απλά μία «συνεργάτη» του.

Τρεις ημέρες μετά το συμβάν, ο οδηγός ταξί αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια στην αστυνομία, έχοντας μάθει ότι δύο εκτελεστές είχαν ήδη συλληφθεί. Πλέον, εκτίει ποινή 18 ετών για τον ρόλο του στη δολοφονία της γυναίκας.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του συζύγου φαίνεται να έπαιξε η σχέση του με τον γκέι συνοδό Leopold Leisser, την οποία ο τελευταίος πληρώθηκε από εφημερίδα 22.000 ευρώ για να περιγράψει αναλυτικά.

Ενώ η δίκη του Shrien Dewani συνεχίζεται, ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες για δολοφονία και απαγωγή.

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης