Ένας 14χρονος μαθητής συνελήφθη ως πιθανός ένοχος για τη φωτιά που ξέσπασε σε ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια ζώων της Αγγλίας στο Μάντσεστερ, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 53 ζώα. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά της 7 χτες το βράδυ, και οι γείτονες, ακούγοντας τις κραυγές, έτρεξαν να βοηθήσουν τους τριάντα πυροσβέστες που πάλευαν με τις φλόγες και κατάφεραν να σώσουν τουλάχιστον 150 σκύλους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο ζωόφιλοι ρίσκαραν τις ίδιες τους τις ζωές τρέχοντας μέσα στο φλεγόμενο κτίριο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τουλάχιστον είκοσι σκυλιά από τα κλουβιά τους.

Συγκινητική είναι η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 500.000 λίρες μέσα σε μόλις δεκαπέντε ώρες, για να συνεισφέρει στη φροντίδα των ζώων και την ανέγερση του κτιρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χώρος του καταφυγίου παραμένει κλειστός ως τόπος εγκλήματος, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς. Ως τώρα όλα δείχνουν πως ευθύνεται ο 14χρονος μαθητής που βρίσκεται υπό κράτηση. Τα ζώα που επέζησαν θα μεταφερθούν σε άλλο καταφύγιο της φιλανθρωπικής οργάνωσης, που βρίσκεται στο Cheshire.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης