Τουλάχιστον 44 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 14 στρατιώτες, σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις μεταξύ μαχητών της Αλ Κάιντα και μονάδων του στρατού που υποστηρίζονταν από μέλη των φυλών της νότιας Υεμένης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται γύρω από το Λόντερ, στην επαρχία Αμπιάν, που θεωρείται προπύργιο της Αλ Κάιντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 44 άνθρωποι: 14 στρατιώτες -μεταξύ των οποίων και ένας αξιωματικός-24 μαχητές της Αλ Κάιντα και έξι άνδρες, μέλη μιας φυλής.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 24 νεκρούς. Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν το νεότερο απολογισμό, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα τεταμένη.

Οι θέσεις της Αλ Κάιντα βομβαρδίστηκαν επίσης από πλοία. Το Λόντερ βρίσκεται 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Ζιντζιμπάρ, της πρωτεύουσας του Αμπιάν που εδώ και ένα χρόνο ελέγχεται από τους «Υποστηρικτές της Σαρία», μιας οργάνωσης η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης