Σε στενή συνεργασία με την Ιορδανία βρίσκεται η Ιαπωνία σε μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην απελευθέρωση του Κέντζι Γκότο, του Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατείται όμηρος από το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Oπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, το Τόκιο θα ζητήσει από την Ιορδανία να ενισχύσει την προστασία των διπλωματών της. Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για την τύχη των δύο ομήρων, του Ιάπωνα δημοσιογράφου και του Ιορδανού πιλότου που παραμένουν στα χέρια των τζιχαντιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, η Ιορδανία έχει ανακοινώσει ότι εξακολουθεί να κρατά έγκλειστη την Ιρακινή Σάιντα αλ- Ρισάουντι, τη γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο για τον ρόλο της στις βομβιστικές επιθέσεις του 2005 στο Αμμάν, όπου σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο είχε θέσει τελεσίγραφο για την απελευθέρωση της Ιρακινής έως το ηλιοβασίλεμα της Πέμπτης, προθεσμία η οποία εξέπνευσε. Οι τζιχαντιστές έχουν απειλήσει να σκοτώσουν τον Ιορδανό πιλότο που κρατούν όμηρο αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους για τη απελευθέρωση της Σάιντα αλ- Ρισάουντι.

Διαβάστε επίσης:
Έληξε το τελεσίγραφο των τζιχαντιστών για τους δύο ομήρους, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 04:14

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης