Δύο υψηλόβαθμα στελέχη των ισλαμιστών ανταρτών, το ένα ήταν από τα ηγετικά στελέχη που κυβερνούσαν το Τιμπουκτού ως την περασμένη εβδομάδα, έχουν συλληφθεί, από αντίπαλη ένοπλη ομάδα. Πρόκειται για τον Mohamed Moussa Ag Mouhamed –τρίτο στην ιεραρχία της διοίκησης του Τιμπουκτού, που συνελήφθη κοντά στα σύνορα της Αλγερίας στο βόρειο Μάλι.

Η πληροφορία για τη σύλληψη του Mohamed Moussa και η μεταφορά του στην πόλη Κιντάλ επιβεβαιώθηκε απο τοπικό άρχοντα της πόλης αυτής, ενώ δύο ομάδες διεκδικούν τα «εύσημα» για τη σύλληψή του.
Επίσης, ένας από τους συμμετάσχοντες στην σύλληψη του Γάλλου ομήρου το Νοέμβριο, έχει συλληφθεί στην ίδια περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ανταποκριτής του FRANCE 24 στο Μάλι Willy Bracciano, επιβεβαιώνει τις συλλήψεις και τον κατονομάζει ως Oumeini Ould Baba Akhmed, μέλος της αλ-Κάιντα, με διασυνδέσεις στο Κίνημα για την ενοποίηση με το Τζιχάντ Δυτικής Αφρικής (MUJAO).

Γάλλοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι εφτά Γάλλοι πολίτες-όμηροι πιστεύεται ότι κρατούνται στην περιοχή που συνελήφθησαν οι τζιχαντιστές αξιωματούχοι. Στην ίδια περιοχή 30 γαλλικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν σημαντικές επιδρομές χτες.

Η πόλη Κιντάλ, βρίσκεται στην περιοχή όπου οι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις και στρατεύματα από το Τσαντ προσπαθούν να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους από ανταρτικές επιδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή FRANCE 24
Επιμέλεια Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης