Ένα σοκαριστικό γεγονός συνέβη σε χωριό στη Νιγηρία, όπου ένα δίχρονο αγοράκι ήταν ένα βήμα πριν από τον θάνατο, αφού η οικογένειά του το είχε παρατήσει στους δρόμους πιστεύοντας πως έχει σχέσεις με τη μαγεία.

Το παιδί, το οποίο περιπλανιόταν τους τελευταίους οκτώ μήνες γυμνό στους δρόμους, βρέθηκε όχι μόνο τρομερά αδυνατισμένο αλλά και γεμάτο σκουλήκια, καθώς αναγκαζόταν να τρώει αποφάγια που καμιά φορά τού πετούσαν διάφοροι περαστικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η τύχη του δεν το εγκατέλειψε, καθώς μία ημέρα βρέθηκε στον δρόμο της Anja Ringgren Loven, η οποία έσκυψε χωρίς δεύτερη σκέψη να του δώσει νερό και να το ταΐσει. Αμέσως μετά το τύλιξε σε μια κουβέρτα και το πήγε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Εκατοντάδες παιδιά στη Νιγηρία υπόκεινται καθημερινά σε φρικτά βασανιστήρια, επειδή τα κατηγορούν για μαγεία.

Παιδιά από πολύ μικρή ηλικία που θεωρούνται πρόξενοι «δεινών» καίγονται, δηλητηριάζονται, θάβονται ζωντανά ή αλυσοδένονται για εβδομάδες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 11χρονου αγοριού που πέθανε όταν το έλουσαν με οξύ. Υπάρχει και η μαρτυρία ενός κοριτσιού που πάτησαν το κεφάλι του με τη ρόδα ενός αυτοκινήτου και έμεινε ανάπηρο για πάντα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένας άνδρας προσπάθησε να θάψει τα 6χρονα δίδυμα αγόρια του ζωντανά, επειδή τα θεωρούσε υπεύθυνα για τον θάνατο της συζύγου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Loven είναι ιδρύτρια του African Children’s Aid Education and Development Foundation, που έχει βασικό στόχο να βοηθά παιδιά που τα κατηγορούν για μαγεία και κατά συνέπεια τα παραμελούν ή ενίοτε τα δολοφονούν μέλη της κοινότητας στην οποία ανήκουν. Στο κέντρο υγείας που έχει, τα συγκεκριμένα παιδιά λαμβάνουν ιατρική βοήθεια, φαγητό και εκπαίδευση.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης