Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και έχει πλέον στα χέρια του το μαύρο κουτί του στρατιωτικού αεροσκάφους που κατερρίφθη από τουρκικές δυνάμεις τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: «Πλέον έχουμε στοιχεία για να αναλύσουμε τα ίχνη του αεροσκάφους και το σημείο όπου επλήγει ύπουλα από την Τουρκία».

Έδωσε επίσης οδηγίες για το πώς θα αποκρυπτογραφηθεί το μαύρο κουτί με τη συμμετοχή διεθνών εμπειρογνωμόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο κ. Πούτιν κάλεσε «βρετανούς εμπειρογνώμονες» να συμμετάσχουν στην ανάλυση των στοιχείων του μαύρου κουτιού του ρωσικού βομβαρδιστικού. Ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε μάλιστα τηλεφωνικώς με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για το θέμα αυτό, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο άνδρες, «οι οποίοι έχουν παρόμοιες προσεγγίσεις για την επικινδυνότητα του Ισλαμικού Χαλιφάτου και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή, συζήτησαν την θεσμοθέτηση συνεργασίας στο επίπεδο διαφόρων κυβερνητικών δομών».

Το Κρεμλίνο δεν διευκρινίζει εάν πρόκειται για τη βελτίωση της στρατιωτικής τους συνεργασίας στο πλαίσιο της εμπλοκής τους στη Συρία ή για συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, που χαρακτήρισε «πισώπλατη μαχαιριά» την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, δήλωσε ότι η ανάλυση των δεδομένων του μαύρου κουτιού θα επιτρέψει τον προσδιορισμό της πορείας και των παραμέτρων της θέσης του ρωσικού βομβαρδιστικού τη στιγμή της κατάρριψής του.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το αεροσκάφος διείσδυσε στον εναέριο χώρο της και αγνόησε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, ενώ η Ρωσία διαψεύδει τα γεγονότα.

Πηγή: NTV

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης