Η Γενική Εισαγγελία καταχώρισε την Τετάρτη, ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, υπόθεση οικονομικής φύσης, η οποία στρέφεται εναντίον του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Η υπόθεση αφορά τη διαδρομή ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό στη Μαρφίν Εγνατία στην Ελλάδα, της εταιρείας A.C. Christodoulou, εγγεγραμμένης στο όνομα της θυγατέρας του τέως διοικητή της ΚΤ, Αθηνάς, σε λογαριασμό του συζύγου της, κατά τον ουσιώδη χρόνο, στην Κύπρο.

Για τον λόγο αυτόν συγκατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η Αθηνά Χριστοδούλου και ο τέως σύζυγός της Ανδρέας Κιζουρίδης, καθώς και η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εναντίον των τεσσάρων απαγγέλθηκαν συνολικά 11 κατηγορίες, από τις οποίες τρεις – συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου- είναι κοινές για όλους.

Άλλες κατηγορίες αναφέρονται σε τήρηση ψευδών λογαριασμών και σε ψευδείς φορολογικές δηλώσεις ως εκ της παράλειψης δήλωσης του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 5.000 ευρώ.

Η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 27 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξερχόμενος του δικαστηρίου ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι θα λάμψει η αλήθεια και ότι έχει εμπιστοσύνη στην κυπριακή Δικαιοσύνη. «Ήμουν και παραμένω τίμιος» ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου στους δημοσιογράφους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης