Ο Απόστολος Παύλος αποδεδειγμένα πέρασε και έμεινε στην Ταρσό, της επαρχίας της Μερσίνης (σημερινή Νοτιοανατολική Τουρκία), τότε όταν έστειλε τις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες στην ανατολική Μεσόγειο. Ο μύθος θέλει τον Απόστολο Παύλο, πέρα από τις γνωστές Επιστολές του, να έχει συντάξει και ένα πολύ μεγαλύτερο κείμενο υπό τη μορφή Ευαγγελίου. Το κείμενο αυτό δεν βρέθηκε ποτέ, αν και παλαιότεροι και σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» επιχείρησαν κατά καιρούς να το εντοπίσουν κάπου μεταξύ των ακτών του Λιβάνου και της Συρίας, έως την Αλεξανδρέττα, τη Μερσίνη και την Αττάλεια. 

Εδώ και αρκετό καιρό, στη μικρή πόλη της Ταρσού υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Αγοράστηκαν γκρεμισμένα σπίτια ή νοικιάστηκαν έναντι μεγάλου αντιτίμου ολόκληρες γειτονιές. Όλοι ψάχνουν κάτι. Το Ευαγγέλιο του Απόστολου Παύλου ή τη μυστηριώδη είσοδο στη μυθική υπόγεια πόλη, που βρίσκεται στα σπλάχνα της Ταρσού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πλάνα από το σημείο της εφημερίδας Χουριέτ:

​Εδώ και αρκετό καιρό, στη μικρή πόλη της Ταρσού υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Αγοράστηκαν γκρεμισμένα σπίτια ή νοικιάστηκαν έναντι μεγάλου αντιτίμου ολόκληρες γειτονιές. Όλοι ψάχνουν κάτι…Πριν από μήνες, ένας περίεργος αστυνομικός, εντόπισε το «Κόκκινο Σπίτι» και κατάφερε να μαγνητοσκοπήσει κάποιες σκηνές με ανθρώπους να ψάχνουν. Ο αστυνομικός λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο σβέρκο. Ο τοπικός εισαγγελέας έκλεισε άρον-άρον τον φάκελο χαρακτηρίζοντας τον θάνατο ως «αυτοκτονία». Ποιος μπορεί να αυτοπυροβοληθεί, μόνος του, σημαδεύοντας πίσω από το κεφάλι του, τον αυχένα του… Η λογική λέει πως κανείς δεν μπορεί να αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο.

Η οικογένεια του αστυνομικού, με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν, ζήτησε να ξανά ανοίξει ο φάκελος. Η σύζυγος του νεκρού ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός της είχε δείξει τα CD, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο της είχε αναφέρει ότι κάποιοι «θα τον κάψουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια του νεκρού αστυνομικού ζητεί να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης του. Ο εισαγγέλεας διαπίστωσε 'αυτοκτονία' σε θάνατο από σφαίρα στο σβέρκο... Ο ίδιος ο αστυνομικός, είχε προειδοποιήσει ότι δέχεται απειλές.

Τις αμέσως επόμενες ώρες μετά τον θάνατο, η σύζυγος του νεκρού βρήκε καταφύγιο παρηγοριάς στο πατρικό της σπίτι. Επιστρέφοντας, μετά από 3 μέρες μαζί με αστυνομικούς που ήθελαν να κάνουν έρευνα, διαπίστωσε ότι τα CD που της είχε δείξει ο άνδρας της με το μαγνητοσκοπημένο υλικό, είχαν εξαφανιστεί….

Κωδικός «Κόκκινο Σπίτι»


Το σενάριο θέλει μέσα στο «Κόκκινο Σπίτι» της Ταρσού να έχει εντοπιστεί είτε το χαμένο Ευαγγέλιο του Αποστόλου Παύλου, είτε η είσοδος της μυστηριώδους υπόγειας πόλης
Η ιστορία θυμίζει περιπετειώδες θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά με σενάριο γραμμένο από τον συγγραφέα του Κώδικα Ντα Βίντσι, Νταν Μπράουν. 

Το σενάριο θέλει μέσα στο «Κόκκινο Σπίτι» της Ταρσού να έχει εντοπιστεί είτε το χαμένο Ευαγγέλιο του Αποστόλου Παύλου, είτε η είσοδος της μυστηριώδους υπόγειας πόλης. Αρχαιολόγοι, ψευδοεπιστήμονες και απλοί τυχοδιώκτες, θεωρούν πως είτε το Ευαγγέλιο είτε τα ευρήματα στην υπόγεια πόλη, ανήκουν στην κατηγορία των αρχαιολογικών θησαυρών τύπου «Άγιο Δισκοπότηρο».

Η περιοχή έχει γεμίσει αστυνομικούς και πράκτορες, ενώ η πρόσβαση στο σπίτι είναι αποκλεισμένη

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αναπτύχθηκαν πολιτισμοί, γλώσσες και θρησκείες, και πέρασαν πληθυσμοί κάθε λογής, αλλά και έζησαν εκεί άνθρωποι σημαντικοί, όπως ο Απόστολος Παύλος. 

​Μέσα στην υπόγεια πόλη ή μέσα στις σελίδες του χαμένου Ευαγγελίου, είναι πολύ πιθανόν να εξηγούνται πολλές άγνωστες πτυχές για τη ζωή και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της περιόδου αυτήςΣτην περιοχή αναπτύχθηκε ως πρωτοχριστιανική εκδοχή και ο μονοφυσιτισμός. Οι πρωτοχριστιανοί αναμείχθηκαν με ντόπια δόγματα και η γλώσσα, είτε η συριακή, είτε η καθαρά αραμαϊκή, τα ελληνικά, τα λατινικά και οι ντοπιολαλιές της ακτής της Συρίας μέχρι την Τύρο του Λιβάνου διαμόρφωναν έναν πολυπολιτισμικό σύμπλεγμα. 

Μας λείπουν πολλές λεπτομέρειες και γραπτά κείμενα από εκείνη την περίοδο. Μας λείπουν επίσης στοιχεία για τη ζωή του Αποστόλου Παύλου και το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Μέσα στην υπόγεια πόλη ή μέσα στις σελίδες του χαμένου Ευαγγελίου, είναι πολύ πιθανόν να εξηγούνται πολλές άγνωστες πτυχές για τη ζωή και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της περιόδου αυτής.

Μιλάμε για τα πρώτα χρόνια καθώς και για την ακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μιλάμε για μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από οργασμό σε πολιτισμικό και δογματικό επίπεδο. 

Ο υποτιθέμενος χάρτης της μυστικής υπόγειας πόλης. Σύμφωνα με τις θεωρίες, η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσα από το υπόγειο του Κόκκινου Σπιτιού...

Οι μυστικές υπηρεσίες, ο Ερντογάν και το Βατικανό

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι άνθρωποι που ερευνούν για το χαμένο Ευαγγέλιο ή για την υπόγεια πόλη, έχουν λάβει τις συντεταγμένες από το ίδιο το Βατικανό!

Η Ταρσός αυτόν τον καιρό βρίσκεται υπό την αυστηρή φύλαξη πάνοπλων αστυνομικών, ενώ διακρίνεται μια έντονη παρουσία της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, ΜΙΤ. Στην ιστορία ενεπλάκη κι ένας βουλευτής, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, o Aytuğ Atıcı, ο οποίος έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, που ως φαίνεται τις υιοθετεί ο βουλευτής, οι άνθρωποι που ερευνούν για το χαμένο Ευαγγέλιο ή για την υπόγεια πόλη, έχουν λάβει τις συντεταγμένες από το ίδιο το Βατικανό!

Ο τούρκος βουλευτής ισχυρίζεται πως ήδη το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Παύλου έχει εντοπιστεί και βρίσκεται στα υπόγεια της παπικής αιώνιας πόλης. Ο Atici ισχυρίζεται επίσης ότι προσπάθησε πέντε φορές να εισέλθει στο κόκκινο σπίτι, αλλά και τις πέντε φορές απωθήθηκε από άνδρες της ασφάλειας. Οι δηλώσεις του και οι ισχυρισμοί του αποτελούν εδώ και πολλές ημέρες τροφή για τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων, αλλά και βάση για τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ όλων των δικτύων της Τουρκίας.

Ο τούρκος βουλευτής, συνομιλεί με αστυνομικούς, οι οποίοι δεν του επιτρέπουν την είσοδο στο Κόκκινο Σπίτι

Η άσημη Ταρσός αντιπροσωπεύει πια κάτι σαν… τις περιοχές που ερευνούσε ο θρυλικός Ιντιάνα Τζόουνς, μόνο που, όπως και στο σινεμά, υπάρχει ήδη μια δολοφονία κι ένα δυσεξήγητο ενδιαφέρον των μυστικών υπηρεσιών του Ερντογάν. Διαπιστώνεται επίσης πως εκεί κάτω, που τελειώνει η ανατολική Μεσόγειος, καταναλώνεται και πολύ χρήμα.

Δυσανάλογα μεγάλα ποσά για μια απλή αρχαιολογική έρευνα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης