Το FBI αποκάλυψε την Παρασκευή ότι εξετάζει μια νέα παρτίδα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία “φαίνεται να σχετίζονται” με την προηγούμενη έρευνα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας, για τον ιδιωτικό server της Χίλαρι Κλίντον.

Λίγα λεπτά μετά τη σχετική ανακοίνωση του FBI , o πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας Γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, έστειλε επιστολή προς τον Διευθυντή του FBI με την οποία ζητεί ενημέρωση από την Χίλαρι Κλίντον, για την υπόθεση με τα περιβόητα emails, στις 4 Νοεμβρίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη νέα αυτή εξέλιξη, η κα Κλίντον φαίνεται να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, δέκα μόλις μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές και εύχεται αυτή τη φορά (πραγματικά όμως), ο έλεγχος των νέων emails από την ομοσπονδιακή υπηρεσία του FBI, να μην εντοπίσει κάτι το επιλήψιμο.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο των επιτροπών στη Βουλή των Αντιπροσώπων εχθές (Παρασκευή 28/10), ο διευθυντής του FBI ανακοίνωνε ότι θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της έρευνας για το θέμα, μετά την ανακάλυψη νέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, «που χρήζουν εξέτασης» προκειμένου όπως είπε «να διαπιστωθεί αν όντως προκύπτει από εκεί κάτι σημαντικό».

Τα νέα αυτά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βρέθηκαν σε ένα φορητό υπολογιστή που φέρεται να χρησιμοποιούσε για την αποστολή ακατάλληλων μηνυμάτων κειμένου και εικόνων σε ένα ανήλικο κορίτσι, ο πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Άντονι Γουέινερ, σύμφωνα πάντα με πηγές του NBC News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η σύζυγος του κ. Γουέινερ, Ούμα Αμπεντίν, είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο “laptop” για να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην κα Κλίντον και τώρα αυτά τα μηνύματα έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των επιτελικών οργάνων του FBI, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν όντως περιείχοντο σε αυτά, οποιεσδήποτε διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με άκρως εμπιστευτικά έγγραφα των ΗΠΑ, ανέφεραν οι πηγές.

Η κα Κλίντον πάντως, δήλωσε από το Ντε Μόιν της Αϊόβα πεπεισμένη, ότι “δεν θα βρεθεί τίποτα το μεμπτό”.

Όταν ρωτήθηκε τι θα έλεγε σε έναν ψηφοφόρο που ακόμα δεν την εμπιστεύεται, με αφορμή τα περίφημα email, η πρώην υφυπουργός απήντησε, “Νομίζω ότι οι άνθρωποι, πολύ καιρό πριν, έχουν καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση”.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης