Κατεστραμμένα σπίτια, διαλυμένους φράχτες και ξεριζωμένα δέντρα άφησαν πίσω τους ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν για αρκετές ώρες περιοχές στο βόρειο τμήμα του Τέξας στις Η.Π.Α..

Σύμφωνα με το euronews, περισσότερα από 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η απίστευτη θεομηνία στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην πόλη Γκράνμπερι, όπου μεταξύ άλλων έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 100, ενώ χιλιάδες είναι οι άστεγοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορές για ζημιές υπήρξαν και στις πόλεις Μίλσαπ, Γκλένμπερν, καθώς και στα περίχωρα του Φορτ Γορθ.


(Φορτ Γορθ)


(Γκλένμπερν)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Γκράνμπερι)


(Γκράνμπερι)

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 10 ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τον Βορρά. Οι εικόνες από συνοικίες του Γκράνμπερι προκαλούν σοκ, καθώς ορισμένα σπίτια έχουν κυριολεκτικά ισοπεδωθεί. Εκπρόσωπος της τοπικής Αστυνομίας ανακοίνωσε την Πέμπτη πως 90 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους λόγω των θυελλωδών ανέμων.


(Γκράνμπερι)


(Γκράνμπερι)

Το κόστος των ζημιών παραμένει αδιευκρίνιστο, ενώ όπως μετέδωσε το Associated Press η θεομηνία που συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση και σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε καταστροφές και σε καλλιέργειες.


(Γκλένμπερν)


(Γκλένμπερν)

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της πολιτείας βρίσκεται επί ποδός για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών, με το βάρος να πέφτει στον καθαρισμό του οδικού δικτύου και την αποκατάσταση των βλαβών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Διαβάστε επίσης:
Ανεμοστρόβιλος σκορπά τον θάνατο στο Τέξας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013, 06:58

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης