Ζουν στην Κατέουρα, σε μία τενεκεδούπολη της Παραγουάης. Δίπλα σε έναν σκουπιδότοπο. Κάποιος άγνωστος θεός λυπήθηκε αυτά τα παιδιά και τους έμαθε μουσική. Κάτι ακόμη καλύτερο συνέβη. Ο μικρός άγνωστος θεός έκανε αυτά τα παιδιά να ερωτευθούν τη μουσική. Για να παίξει κανείς μουσική, χρειάζεται όργανα. Ο περίεργος soureal θεούλης έστειλε προφανώς με κάποιο μαγικό τρόπο ανθρώπους με φαντασία που κατασκευάζουν έγχορδα από τα σκουπίδια της φαβέλας. Τενεκέδες, τενεκεδάκια, μπουριά, κουτιά και τσίγκινα κουτάκια.

Να, λοιπόν, τα βιολιά και τα βιολοντσέλα. Να και το πάθος. Αν κανείς τα βάλει όλα αυτά μαζί, το πάθος, τον έρωτα για τη μουσική, τα τενεκεδένια βιολιά, τις λαμαρινένιες βιόλες και μερικούς ανθρώπους που βλέπουν πέρα από την τύφλα των περισσοτέρων, τότε μπορεί και να έχεις μία ορχήστρα εγχόρδων και πολλά παιδιά που παίζουν Μπαχ με όργανα φτιαγμένα από κάθε λογής σκουπίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το «θαύμα» που συντελέστηκε φταίνε ένας μικρός, παράξενος, άγνωστος θεός, αυτός της φαντασίας, ένας – δύο αφιερωμένοι στις ιδέες τους μουσικοί, μία ομάδα ταλαντούχων παιδιών από τον σκουπιδότοπο και το… πάθος.

Απολαύστε αυτό το video που ακολουθεί και στείλτε το παντού. Αξίζει το κόπο, γιατί κάθε παιδί που παίζει το βιολί του από τενεκέδες είναι ένας μικρός θεός και αξίζει την προσοχή σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης