Μπροστά στο μακάβριο θέαμα 11 νεκρών νεογνών βρέθηκαν πυροσβέστες που κλήθηκαν να κατασβήσουν πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης σ’ ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της ιρακινής πρωτεύουσας.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις ώρες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, η φωτιά στο νοσοκομείο «Γιαρμούκ» ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα. «Συνολικά 29 ασθενείς που βρίσκονταν στο ίδιο τμήμα μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της Βαγδάτης» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Associated Press ο Αχμέντ αλ-Ρουντέινι, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της ασιατικής χώρας, προσθέτοντας ότι «επτά παιδιά οδηγήθηκαν επίσης σε άλλες Μονάδες Υγείας της πρωτεύουσας».

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις ώρες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.


Χωρίς τέλος τα προβλήματα στην Υγεία

Το «Γιαρμούκ» βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης και η διοίκησή του έχει επανειλημμένα βρεθεί στο στόχαστρο λόγω καταγγελιών που συνδέονται με ζητήματα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγγενής ασθενούς που άφησε πρόσφατα την τελευταία του πνοή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από μηνιγγίτιδα είχε καταγγείλει ότι είδε «κατσαρίδα να περπατά μέσα στα σωληνάκια της μάσκας οξυγόνου». «Ήταν τόσο βρόμικα που έπρεπε να φέρουμε τα δικά μας σεντόνια» πρόσθεσε.

Έχουν περάσει 13 χρόνια από την αμερικανική εισβολή που οδήγησε στην ανατροπή του τότε προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν, με την -πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου- χώρα να παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε νοσοκομεία και σχολεία, την ώρα που συνεχή είναι τα προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Με πληροφορίες από «Sun», Reuters και ΑΠΕ-ΜΠE

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης