Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Λονδίνο, όταν νεαρός επιτέθηκε με μαχαίρι κατά περαστικών σ’ ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στις έρευνες της αστυνομίας για τα κίνητρα του δράστη συνδράμουν και μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιαρντ, ευρύτερα γνωστής ως S015​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Φερόμενος ως δράστης είναι ένας 19χρονος, ο οποίος εξουδετερώθηκε με όπλο tazer και έχει τεθεί υπό κράτηση, όπως μετέδωσε το Reuters. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, μια γυναίκα, 60 ετών, έχασε τη ζωή της και πέντε ακόμη οδηγήθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο. Η επίθεση σημειώθηκε στις 00.30 τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, στην πλατεία Ράσελ. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που απέκλεισαν την περιοχή, την ώρα που ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες και τραυματιοφορείς πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες σε αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

Στις έρευνες της αστυνομίας για τα κίνητρα του δράστη συνδράμουν και μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιαρντ, ευρύτερα γνωστής ως S015, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Guardian».

Εξετάζουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας

Αξιωματούχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας τόνισε σε δηλώσεις του ότι «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος».

Αστυνομικοί με ειδικές προστατευτικές στολές συλλέγουν στοιχεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικός τοποθετεί ματωμένα ρούχα μέσα σε σακούλα

Ένθετη: Η σκηνή που στήθηκε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή της η 60χρονη

Ο Μαρκ Ρόλεϊ δεν απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, προσθέτοντας ότι «στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συλλογή στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος, αστυνομικοί τοποθέτησαν σκηνή στο σημείο όπου βρισκόταν το πτώμα της γυναίκας, το οποίο απομακρύνθηκε τελικά νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Σκηνές πανικού

Αυτόπτης μάρτυρας, που μίλησε σε βρετανικά ΜΜΕ, ανέφερε ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους να καλούν σε βοήθεια.

«Γύρισα και είδα μια γυναίκα, περίπου 25 χρονών με αίματα στον ώμο της, ενώ δίπλα της μια άλλη γυναίκα -περίπου ίδιας ηλικίας- ήταν τραυματισμένη στο χέρι της» είπε.

Το πτώμα της γυναίκας μεταφέρεται σε ασθενοφόρο

Ένθετη: Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας

Η πλατεία Ράσελ αποτελεί χώρο διέλευσης και σύντομης παραμονής για χιλιάδες τουρίστες και φοιτητές, καθώς σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Βρετανικό Μουσείο.

Χάρτης με την πλατεία Ράσελ

Υπενθυμίζεται ότι στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Λονδίνου, στις 7 Ιουλίου 2005, ένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς είχε τοποθετηθεί στην υπόγεια γραμμή του Μετρό, που περνάει κάτω από την πλατειά Ράσελ. Εκείνη την ημέρα είχαν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Guardian, Telegraph Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης