Σοκάρει βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να πυροβολούν και να σκοτώνουν δύο νεαρούς Παλαιστίνιους! Το βίντεο κυκλοφόρησε από μια Ισραηλινή ομάδα ανθρωπινών δικαιωμάτων και δείχνει δύο έφηβους να δέχονται πυρά από ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη της Ραμάλα για την Παλαιστινιακή επέτειο μνήμης της Νάκμπα (του ξεριζωμού των Παλαιστινίων από τα πατρογονικά τους εδάφη το 1948). Όπως φαίνεται στο μαγνητοσκοπημένο υλικό, οι δύο νεαροί δεν αποτέλεσαν κάποια εμφανή απειλή.

Η ομάδα «Διεθνής Άμυνα τα παιδιά» (DCI) δημοσίευσε το δίλεπτο βίντεο, το οποίο είπε ότι απέσπασε από σταθερές κάμερες ασφαλείας σε Παλαιστινιακό κτίριο. «Τα πλάνα που καταγράφονται σε αυτό το βίντεο παρουσιάζουν άνομες δολοφονίες, αφού τα παιδιά δεν μπορούσαν να αποτελούν άμεσα και ευθεία απειλή προς τη ζωή των στρατιωτών όταν αυτοί πυροβόλησαν», ανέφερε ο Ριφάτ Κασσής, του παλαιστινιακού παραρτήματος παγκόσμιας οργάνωσης προστασίας των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτές οι πράξεις των ισραηλινών στρατιωτών μπορούν να θεωρηθούν ως εγκλήματα πολέμου, και οι ισραηλινές αρχές πρέπει να διεξαγάγουν σοβαρές, αντικειμενικές και βαθιές έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες που ευθύνονται για αυτά τα εγκλήματα», πρόσθεσε.

Οι ιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μετέφεραν τους θανάσιμα τραυματισμένους Παλαιστινίους δήλωσαν ότι οι νεκροί Μοχάμεντ Αμπού Ταχέρ και Ναντίμ Νουγουάρα πυροβολήθηκαν στην καρδιά. Αρχικά οι ηλικίες των θυμάτων όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα ήταν 22 και 17 αντίστοιχα ωστόσο στην πορεία ανακοινώθηκε ότι ήταν 16 και 17 ετών.

Η κυβέρνηση της Παλαιστίνης εξέδωσε χθες ανακοίνωση που κατηγορεί την κυβέρνηση του Ισραήλ για «δολοφονίες εν ψυχρώ» και «διεξαγωγή εγκλημάτων πολέμου κατά ανυπεράσπιστων παιδιών»
Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει ήδη 4 νεαρούς Παλαιστίνιους το 2014. Σύμφωνα με την προαναφερθείσα οργάνωση, από το 2000 έχουν δολοφονηθεί περισσότερα από 1.400 παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ μετά τη δολοφονία, αναφέροντας ότι ο στρατός έχει «επανειλημμένως καταφύγει σε ακραία βία για να απαντήσει τις Παλαιστινιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, τις ρατσιστικές πολιτικές, την αρπαγή της γης και των κατασκευή παράνομων οικισμών».

Τον Φλεβάρη, η διεθνής αμνηστία δημοσίευσε αναφορά, στην οποία αναφερόταν ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διακρίνονται από «άσπλαχνη υποτίμηση» προς την ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα με την έκθεση, κάποιες δολοφονίες, όπως αυτή του 16χρονου Σαμίρ Αγουόντ, τον Γενάρη του 2013, μπορούν να θεωρηθούν εγκλήματα πολέμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης