Ένα αλουμινένιο κομμάτι που είχε εντοπιστεί το 1991, έδωσε το κίνητρο στους ερευνητές να πιστέψουν, 23 χρόνια αργότερα, ότι πρόκειται για τμήμα του αεροπλάνου της Amelia Earhart.

Επιστήμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ανάκτησης Ιστορικών Αεροσκαφών (TIGHAR) θεωρούν ότι το κομμάτι τύπου Artifact 2-2-V-1, που βρέθηκε στο νησί Νικουμαρόρο του Ειρηνικού Ωκεανού, αποτελούσε τμήμα του παραθύρου πιλοτηρίου του αεροπλάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της TIGHAR, Ric Gillespie, δήλωσε: «Το κομμάτι ήταν ένα ειδικά κατασκευασμένο επιδιορθωτικό τμήμα. Οι πολύπλοκες διαστάσεις, αναλογίες, τα υλικά και το σχέδιό του ήταν ειδικά διαμορφωμένα για την «Electra» της Amelia Earhart. Τόσο μοναδικά όσο ένα δακτυλικό αποτύπωμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη φορά που κάποιο κομμάτι συνδέεται με την Amelia Earhart, και την εξαφάνισή της, τον Ιούλιο του 1937.

Το κομμάτι αυτό, είναι πιθανόν να υποδεικνύει ότι η Earhart και ο Fred Noonan, οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους, σκοτώθηκαν στο νησί Νικουμαρόρο. Η κάθε λεπτομέρεια του κομματιού αυτού είναι πιθανό να δώσει σημαντικές πληροφορίες για την τύχη του πληρώματος και του αεροσκάφους.

Αυτή τη στιγμή, οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν χρηματοδότηση, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου τις έρευνες.

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης