Ο Jean Claude Juncker επανέλαβε αυτό που ειπώθηκε αρκετές φορές στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ύστερα από πεντέμισι ώρες περίπου.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Eurogroup ξεκαθάρισε πως τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν νόμος του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη νέα δανειακή σύμβαση και του κατά πόσο τελικά έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, υπογράμμισε πως «παρά τη σημαντική πρόοδο, δεν είχαμε στο τραπέζι όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουμε αποφάσεις».

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποφασιστεί αν θα δοθεί τελικά το «πράσινο» φως για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής του Eurogroup επεσήμανε επίσης πως οποιαδήποτε εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα συνδέεται άμεσα με την τήρηση των όρων που έχουν τεθεί.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης