Εντός λίγων ωρών αναμένεται να βγει «λευκός καπνός» από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, όπου από τα ξημερώματα της Τρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα βγει από το κτήριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητέςΟι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ από χθες το πρωί, συμμετέχοντας σε μία χρονοβόρα διαδικασία δημοπρασίας, τα αποτελέσματα της οποίας ίσως ανακοινωθούν απόψε ή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα βγει από το κτήριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης «εκ των έσω», καθώς ουδείς διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αμετακίνητοι παραμένουν από νωρίς το πρωί στις θέσεις τους έξω από τη Γραμματεία και οι δημοσιογράφοι, αναμένοντας το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Και σήμερα το κτήριο περιφρουρείται από ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ μία κλούβα αποτρέπει τη θέση και στάθμευση έξω από τα γκαράζ της ΓΓΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυροκόλλησαν τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών

Στην είσοδο του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θυροκολλήθηκαν το πρωί της Τετάρτης φάκελοι με τα ασφαλιστικά μέτρα των τηλεοπτικών σταθμών.

Αρχικά θυροκολλήθηκαν τα ασφαλιστικά που είχε καταθέσει το STAR κατά των υποψηφιοτήτων Καλογρίτσα και Σαββίδη.

Σύμφωνα με τον δικαστικό επιμελητή που θυροκόλλησε τον φάκελο, σήμερα ήταν η τελευταία διορία για την εξέλιξη αυτή. O δικηγόρος του STAR Πάνος Λαζαράτος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε:

«Μας πήραν τηλέφωνο και από το ΣτΕ ότι πρέπει να κάνουμε τη συγκεκριμένη επίδοση συγκεκριμένες μέρες πριν τη δικάσιμο. Ήταν η τελευταία μέρα. Σε αυτά τα μέτρα, το STAR ζητάει τον αποκλεισμό της εταιρείας Καλογρίτσα, επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός από τον ραδιοτηλεοπτικό. Ενώ ο νόμος λέει για αποκλειστικό σκοπό. Απερρίφθη η προσωρινή διαταγή, πρέπει να εκδικαστούν και τα πραγματικά ασφαλιστικά μέτρα που θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου».

Λίγο αργότερα, στις 10.04, στην είσοδο θυροκολλήθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα του ALPHA από τον εκπρόσωπο του σταθμού Χαράλαμπο Χρυσανθάκη. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσανθάκη, τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν σε υποψηφιότητες που κατά τον εντολέα του περιείχαν παρατυπίες. Οι υποψηφιότητες αυτές είναι μεταξύ άλλων των κ.κ. Καλογρίτσα, Σαββίδη, Αλαφούζου και Μαρινάκη.

Περίπου στις 11.30 δικαστικός επιμελητής θυροκόλλησε φάκελο και με τα ασφαλιστικά μέτρα του ΑΝΤ1 κατά της υποψηφιότητας Σαββίδη, του ΣΚΑΪ και του MEGA.

Στις 14.00 ακόμη ένας φάκελος θυροκολλήθηκε εκ μέρους του ΑΝΤ1 κατά της διαδικασίας και κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα.

Στις 15.00 δικαστικός επιμελητής θυροκόλλησε εκ μέρους του κ. Καλογρίτσα ασφαλιστικά μέτρα:

A. Κατά των καναλιών που εκπέμπουν πανελλαδικά μέχρι σήμερα και
B. Kατά των επτά υποψήφιων καναλαρχών.
 
Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Οι φάκελοι παρελήφθησαν και απεστάλησαν για πρωτοκόλληση.

Πηγή φωτό: eurokinissi.gr

Βίντεο-φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης