Σαράντα χρόνια δημοσιογράφος, στο μάχιμο ρεπορτάζ, ο Νίκος Ρούσσης, με διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, απολύθηκε τον Μάρτιο του 2015, από ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Στρασβούργο…τηλεφωνικά και χωρίς να του δοθούν εξηγήσεις, για τους λόγους της απόλυσης του.

Λίγους μήνες αργότερα και μ’ αφορμή μία οργίλη ανάρτησή του, στη σελίδα του στο Facebook, διανθισμένη με δόσεις χιούμορ και απαξίωσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ, από κοινού με την εκπρόσωπο (!) των εργαζομένων, τον εγκάλεσαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ισχυριζόμενοι ότι το εν λόγω post είχε θίξει την τιμή και την υπόληψη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνάδελφος έστειλε την απολογία του (που είχε φιλοξενηθεί και στη Ζούγκλα) και μέχρι σήμερα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, δεν έχει συνεδριάσει για την έκδοση απόφασης.

Ένα χρόνο μετά την προσφυγή στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, ο Νίκος Ρούσσης, που διαμένει μόνιμα στο Στρασβούργο της Γαλλίας από το 2006, κλήθηκε από τις γαλλικές Αρχές να παραλάβει «Κλητήριον Θέσπισμα», της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, με το οποίο καλείται να παρουσιασθεί ενώπιον του Β! Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατηγορούμενος ότι:

« τέλεσε με περισσότερες από μία πράξεις, περισσότερα από ένα εγκλήματα, που τιμωρούνται από τον νόμο, με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος, που έχει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και ειδικά στα social media, κατηγορείται για όσα δημοσίευσε στην σελίδα του στο Facebook, μόνον για τους δύο εγκαλούντες και όχι για τη σωρεία επικριτικών αναρτήσεων, για τα πεπραγμένα της παρούσης κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης