Εξονυχιστικούς ελέγχους διενεργούν από το πρωί της Δευτέρας, στελέχη της BlackRock, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Από τις διοικήσεις των τραπεζών ζητήθηκαν αναλυτικά στοιχεία για την πορεία όλων των δανείων, εξυπηρετούμενων και μη, με το ενδιαφέρον των αναλυτών να εστιάζεται κυρίως στα ρυθμισμένα δάνεια και στα μοντέλα αναδιάρθρωσης που ακολούθησαν οι τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, εν μέσω της θερινής ραστώνης, στα μέσα Αυγούστου, θα ξεκινήσουν τα νέα τεστ αντοχής, καθώς η παρατεταμένη ύφεση «ακύρωσε» την προηγούμενη διαγνωστική μελέτη της BlackRock. Ενδεικτικά, υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη του φορέα για τα «κόκκινα» δάνεια ήταν στο 21,4%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του α’ τριμήνου του 2013, οι επισφάλειες έφτασαν στο 27,8%.

Τα αποτελέσματα της νέας διαγνωστικής μελέτης θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα στελέχη των ελεγκτών απαρτίζουν ελεγκτές της τρόικας, η Τράπεζα της Ελλάδος και η European Banking Authority (EBA) με σύμβουλο τη BlackRock. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μικροσκόπιο θα μπουν και οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς), αλλά και τα χαρτοφυλάκια των δανείων της Τράπεζας Αττικής και της Proton Bank.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης