Περίπου στις 17.00 ώρα Ελλάδας ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Eurogroup, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έγκριση, ώστε να αποδεσμευθεί η νέα δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασαν «αισιοδοξία» για το ίδιο θέμα, προσερχόμενοι στο Eurogroup.

Δηλώσεις Παπαδήμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του στο Eurogroup, o Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε ότι «η εφαρμογή του προγράμματος, η νέα δανειακή σύμβαση και η υλοποίηση του PSI θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και θα μειώσουν την αβεβαιότητα που νιώθουν οι πολίτες για την προοπτική της οικονομίας».

Κατά την τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι «το νέο οικονομικό πρόγραμμα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», ενώ, αναφερόμενος στο πολιτικό περιβάλλον, τόνισε ότι «το πρόγραμμα, παρότι περιλαμβάνει πολλά δύσκολα μέτρα, εγκρίθηκε από τη Βουλή με την πολύ ισχυρή πλειοψηφία των 2/3 και τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση στηρίζουν τις αλλαγές».

Ανέφερε, επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης «Χρειαζόμαστε σαφή πολιτική έγκριση από το Eurogroup»

Συνάντηση Βενιζέλου με τη Φινλανδή ομόλογό του πριν από το Eurogroup

«Η απόφαση για την Ελλάδα πρέπει να ληφθεί σήμερα»


Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει κάνει «σημαντικές προσπάθειες»

Διαδοχικές συναντήσεις Βενιζέλου πριν το Eurogroup

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης