Σε κατασχέσεις καταθέσεων με διαδικασίες-εξπρές προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να τονώσει τα δημόσια έσοδα αλλά και να συγκρατήσει την αλματώδη αύξηση των οφειλών των φορολογουμένων προς το Δημόσιο.

Ενεργοποιώντας διάταξη νόμου η οποία ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται σύντομα να αρχίσει να αποστέλλει σε τράπεζες κατασχετήρια για υπόλοιπα καταθέσεων των οφειλετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κατασχετήρια, όπως έχει θεσπιστεί, θα μπορούν να αποστέλλονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να συρρικνωθεί ο χρόνος διεκπεραίωσης του σχετικού αιτήματος.

Με το υπάρχον σύστημα ταχυδρομικής αποστολής των χειρόγραφων κατασχετηρίων απαιτούνται συνήθως έως και τρεις μήνες για τη διεκπεραίωση του αιτήματος. Επισημαίνεται ότι μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως οι κατασχέσεις, μπορούν να ληφθούν από την εφορία σε περιπτώσεις που τα χρέη υπερβαίνουν τα 300 ευρώ και σε αυτά περιλαμβάνεται η κατάσχεση, εκτός από τις καταθέσεις, ακινήτων, εισοδημάτων και απαιτήσεων εις χείρας τρίτων κ.ά..

Όσον αφορά σε μισθούς και συντάξεις, υπάρχει ακατάσχετο ύψους 1.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης