«Συγκρατημένη αισιοδοξία» επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν τη στιγμή στο οικονομικό επιτελείο αναφορικά με τα αποτελέσματα της διαδικασίας της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, η οποία έληξε στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής. Ωστόσο, σαφής εικόνα θα υπάρχει το Σάββατο, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euroworking Group (EWG) την Κυριακή, για να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές τράπεζες είναι βέβαιο ότι θα διαθέσουν προς επαναγορά περίπου 10 δισ. ευρώ, εκ των 15 δις ευρώ ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πλευράς, πάντως, ελληνικών τραπεζών η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν καθολική. Με επίσημες ανακοινώσεις οι τράπεζες επιβεβαιώνουν ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελληνικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 3 Δεκεμβρίου του 2012.

Όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Aplha Bank, Eurobank, Πειραιώς, ΤΤ καθώς και η Attica Bank, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, στο οποίο θα λάβουν επίσης μέρος και οι μικρότερες, δημιουργώντας αισιοδοξία για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

Διαβάστε επίσης Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συμμετέχει στην επαναγορά ομολόγων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012, 19:15

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Attica Bank: Συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012, 18:47

Συμμετέχει και η Αlpha Bank στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012, 18:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης