Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επισήμως, η γερμανική κυβέρνηση περιμένει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα. Ανεπισήμως, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί: η επόμενη δόση του δανείου θα καταβληθεί στην Αθήνα.

Μάλιστα, προκειμένου να διατηρηθούν οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις, τα χρήματα της δόσης θα μπουν σε έναν ειδικό, έκτακτο λογαριασμό, στον οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση οι ελληνικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε επιχειρηματίες στη Σιγκαπούρη την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω, δεν θα συμβεί, δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα». Έκτοτε, το τοπίο έχει ξεκαθαριστεί: η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει σχεδόν τα πάντα για να αποφύγει μια ελληνική χρεοκοπία, αναφέρει το Spiegel.

Πληροφορίες του Spiegel αναφέρουν επίσης πως το Βερολίνο επεξεργάζεται μαζί με άλλες χώρες της Ευρωζώνης και την τρόικα μια λύση. Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει πως η Ελλάδα θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση στο ευρώ αλλά το κίνητρο για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις θα παραμείνει ανέπαφο. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πιστωτές και να κλείσει από μόνος τους τυχόν δημοσιονομικές «τρύπες».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης