Το ψαλίδι στις συντάξεις το οποίο έρχεται από το 2019 επιβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Τετάρτη.

«Με καθορισμό ανώτατου ορίου απομείωσης της προσωπικής διαφοράς θα αποφευχθούν μεγάλες μεταβολές στις συντάξεις μετά την εφαρμογή των μέτρων. Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει μόνο εφόσον έχουν προηγηθεί τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και θα επηρεάσει μόνο 30% των συνταξιούχων, δηλαδή το 1/3» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Στο Κόκκινο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η υπουργός Εργασίας εξήγησε: «Διαπραγματευόμαστε να υπάρξει ένα ποσοστό προστασίας των συντάξεων και ένα ανώτατο όριο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς για να μην υπάρξουν μεγάλες μεταβολές. Το μέτρο αυτό θα υλοποιηθεί μόνο εφόσον τον Αύγουστο του 2018, υλοποιηθούν και τα μέτρα για το χρέος. Η συμφωνία, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 2018, θα είναι συνολική και θα ορίζει τις μεταρρυθμίσεις εντός προγράμματος για το 2019 και για το 2020, τα θετικά και τα αρνητικά μέτρα, τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

«Ουσιαστικά στις χαμηλές συντάξεις δεν θα υπάρξουν προσωπικές διαφορές, καθώς αυτές εμφανίζονται κυρίως στις υψηλές συντάξεις. Για παράδειγμα, η μέση σύνταξη του ΙΚΑ, δεν πρόκειται να θιγεί.» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Στο τέλος μάλιστα της συνέντευξής της διευκρίνισε: «Η ρύθμιση θα αφορά μόνο τις κύριες συντάξεις, ενώ δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής επικουρικών συντάξεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης