Η Attica Bank μετά την τιτλοποίηση ανακοινώνει ότι διαβιβάζει των κόκκινων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανακοινώνει ότι μεταβιβάζει και προσωπικά δεδομένα εμπλεκόμενων με οποιοδήποτε τρόπο φυσικών προσώπων αρκεί αυτά να αφορούν υποθέσεις σχετικές με τα δάνεια αυτά.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αναγκαία για την μεταβίβαση/τιτλοποίηση των συγκεκριμένων απαιτήσεων. Οι εμπλεκόμενοι μπορούν να ασκούν τα δικαιώματα πρόσβασης και αντίρρησης για τον σκοπό της τιτλοποίησης/μεταβίβασης των απαιτήσεων, κατ’ άρθρο 10 παρ. 21 του Ν.3156/2003.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα η Attica Bank ανακοινώνει αναλυτικά:

«Η ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «ΑΤΤΙCA BANK AΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ομήρου 23, (Τ.Κ. 106 72), (στο εξής «Τράπεζα») προέβη σε τιτλοποίηση και μεταβίβαση χαρτοφυλακίου ληξιπρόθεσμων μη εξυπηρετούμενων ή και καταγγελμένων (μέχρι 08-12-2017) δανείων της και πιστώσεων που παρατίθενται αναλυτικά κατωτέρω κατ’ εφαρμογή του Ν. 3156/2003 στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με την επωνυμία «ABS METEXELIXIS S.A.» που εδρεύει στο Λουξεμβούργο (στο εξής «SPV S.A.»), η οποία με σύμβαση ανέθεσε την διαχείριση του εν λόγω χαρτοφυλακίου στην μεταβιβάζουσα «ΑΤΤΙCA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ».

Κατ’ ακολουθία η Τράπεζα ενημερώνει τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με τις ανωτέρω απαιτήσεις με οποιαδήποτε ιδιότητα [όπως, ενδεικτικά, οφειλέτες/συνοφειλέτες, εγγυητές, εμπράγματοι οφειλέτες, ειδικοί ή καθολικοί διάδοχοι των ανωτέρω, αντίκλητοι ή πληρεξούσιοι των ανωτέρω, δικηγόροι τους ή μη, δικαστικοί επιμελητές, καθώς και πρόσωπα κατά των οποίων είναι δυνατό να προβληθεί δικαίωμα για την είσπραξη της απαίτησης (π.χ. τρίτοι στα χέρια των οποίων δυνατό να επιβληθεί κατάσχεση ή κατά των οποίων δυνατό να επιβληθεί δικαίωμα συμψηφισμού), εταίροι νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων, μέλη συλλογικών οργάνων διοίκησης αυτών, εκπρόσωποι κλπ], ότι τα προσωπικά τους δεδομένα που αφορούν στις ως άνω απαιτήσεις, θα διαβιβαστούν στο πλαίσιο τιτλοποίησης/μεταβίβασης των απαιτήσεων κατ’ άρθρο 10 παρ. 21 του Ν.3156/2003 στην «SPV S.A.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαβίβαση αυτή είναι δυνατό να περιλαμβάνονται και δεδομένα οφειλετών/συνοφειλετών/εγγυητών, καθώς και προσώπων κατά των οποίων είναι δυνατόν να προβληθεί δικαίωμα προς είσπραξη των απαιτήσεων που αφορούν περιουσιακά τους στοιχεία τηρούμενα στην Τράπεζα (όπως π.χ. καταθετικοί λογαριασμοί) εφόσον η διαβίβαση αυτή είναι αναγκαία για τον σκοπό της τιτλοποίησης/μεταβίβασης των απαιτήσεων.

Τα υποκείμενα των δεδομένων μπορούν να ασκούν τα δικαιώματα πρόσβασης και αντίρρησης για τον σκοπό της τιτλοποίησης/μεταβίβασης των απαιτήσεων, κατ’ άρθρο 10 παρ. 21 του Ν.3156/2003, στην Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας, οδός Γκυϊλφόρδου 9, ΤΚ 104 34, Αθήνα.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης