Παύλος Κιρκασίδης

Ο κύριος Αντώνης Κάντας ήταν απόστρατος ταξίαρχος της Π.Α. και εν συνεχεία αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα κακολογείται από τη Δικαιοσύνη, (βλ.«κατηγορείται») πως δωροδοκήθηκε για σύμβαση σχετικά με την επέκταση τηλεπικοινωνιών του στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (ΕΡΜΗΣ 2), η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη SIEMENS για τηλεπικοινωνίες του στρατού.

Σήμερα ο ανακριτής κ. Σπύρος Γεωργουλέας τον άφησε ελεύθερο υπό τον όρο να καταβάλει χρηματική εγγύηση μισού εκατομμυρίου ευρώ. (…) Ο κύριος Αντώνης Κάντας «κατάφερε να τα βρει» και χαιρόμεθα όλοι που είναι ελεύθερος έστω και προσωρινώς. 

Επειδή είμεθα καλοπροαίρετοι και θεωρούμε πως είναι αθώος μέχρι τελεσίδικης δικαστικής αποφάσεως περί αντιθέτου, έχουμε μια απορία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού βρίσκει ένας απόστρατος ταξίαρχος της Π.Α. και εκ των υστέρων δημόσιος πάλληλος, έστω ανώτατης βαθμίδος, το τεράστιο ποσό των 500.000 ευρώ, («μισό εκατομμύριο» και ολογράφως αν μπερδεύει κάποιος τα μηδενικά), που του ζητείται ως εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος; 

Διότι, ακόμη και αν ο -κατά τα άλλα- δημόσιος αυτός υπάλληλος είναι αθώος, η ευκολία με την οποία βρίσκει μισό εκατομμύριο ευρώ, αυτομάτως και λογικώς, δεν αποτελεί παρά τη μεγαλύτερη ομολογία ενοχής.

(Μήπως τελικά η δικαιοσύνη είναι υπόθεση ενός κοινού νου και μάλιστα μέτριας ευφυίας όπως του γράφοντος;)

Στη φωτογραφία του άρθρου, ο κύριος Κάντας με τον (επίσης) κύριο Τσοχατζόπουλο, σε «παλιές ευτυχισμένες στιγμές»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης