Φαίνεται ότι το σοκ από την πρόσφατη απελευθέρωση περισσότερων από 50 άγριων ζώων, μεταξύ των οποίων λιονταριών και αρκούδων, είναι πολύ μεγάλο για τους κατοίκους του Ζέινβιλ στην πολιτεία του Οχάιο στις Η.Π.Α.. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC οι τοπικές Αρχές απηύθυναν επίσημα χθες κατηγορίες σε βάρος των άγριων ζώων, «αθωώνοντας» πρακτικά τους αστυνομικούς οι οποίοι τραυμάτισαν θανάσιμα 48 από αυτά αντί να επιχειρήσουν να τα αιχμαλωτίσουν.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο 62χρονος Terry Thompson, ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού ζωολογικού κήπου, άφησε ελεύθερα περισσότερα από 50 άγρια ζώα πριν βάλει τέλος στη ζωή του, σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους της πόλης. Μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων κατηγόρησαν τις Αρχές για λανθασμένους χειρισμούς, τονίζοντας ότι τα απειλούμενα είδη θα έπρεπε να αιχμαλωτιστούν και όχι να θανατωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας, οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε κατάσταση αυτοάμυνας καθώς «ορισμένα από τα άγρια ζώα βρέθηκαν σε εξαιρετικά κοντινή θέση, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους».

«Η Αστυνομία υπερασπίστηκε τη δημόσια ασφάλεια απέναντι στην επιθετικότητα των ζώων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Αναγκάστηκα να πυροβολήσω μια τίγρη όταν βγήκε μέσα από ένα σπίτι και κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος μας», υπογραμμίζεται στο σχετικό κείμενο, επικαλούμενο τη μαρτυρία ενός εκ των αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αυτοκτόνησε ο δημιουργός της… «ζούγκλας» σε πόλη του Οχάιο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011, 00:48

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης