Δεν πίστευαν στα μάτια τους κτηνίατροι που εξέτασαν ένα Κοάλα, το οποίο παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα σε αυτοκινητόδρομο της Αυστραλίας, έχοντας υποστεί μόνο μικροτραυματισμούς.

Το άγριο ζώο είχε πιαστεί κάτω από τη «μάσκα» του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει σε αυτήν την άβολη θέση για περισσότερα από 88 χλμ., πριν εντοπιστεί με έκπληξη από το οδηγό του ΙΧ. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην πολιτεία του Κουίνσλαντ. Το μαρσιποφόρο θηλαστικό μεταφέρθηκε άμεσα σε Ειδικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, όπου εκεί οι κτηνίατροι διαπίστωσαν με έκπληξη πως εκτός από μερικές γρατζουνιές στη μύτη και ένα σπασμένο… νύχι, δεν είχε πάθει κάτι σοβαρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Timber Wolf» θα παραμείνει για λίγες ημέρες σε Ζωολογικό Πάρκο, πριν αφεθεί και πάλι ελεύθερος στο φυσικό του περιβάλλον. Σύμφωνα με την κτηνίατρο Amber Gillett, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι να βρεθεί το ακριβές σημείο, όπου παρασύρθηκε το κοάλα «έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στον φυσικό του χώρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε χρόνο δεκάδες κοάλα σκοτώνονται ή τραυματίζονται από διερχόμενα οχήματα, καθώς αυτοκινητόδρομοι διέρχονται μέσα από τους χώρους όπου ζουν και αναπτύσσονται.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Αυστραλία: Ένας ορνιθόρυγχος μέσα στο καπό Ι.Χ., Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013, 16:50

Τύχη βουνό για Κοάλα στην Αυστραλία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012, 06:29

Ένας δεινός κολυμβητής!, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012, 14:16

«Καμπανάκι» για το Κοάλα στην Αυστραλία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαΐου 2012, 05:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης