Την ανάπτυξη ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού μέσα στις ζούγκλες στο νότιο τμήμα της χώρας ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ινδίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ειδικότερα, η Ειδική Δύναμη Προστασίας των Τίγρεων (STPF) αριθμεί 54 άνδρες και θα περιπολεί στα δύο κύρια καταφύγια τίγρεων (Εθνικά Πάρκα του Μπαντιπούρ και του Ναγκαρχόλε), στα σύνορα με τα ινδικά κρατίδια Καρνατάκα και Ταμίλ Ναντού. Η ομάδα, η οποία συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και δασοφύλακες, εκπαιδεύτηκε επί τρεις μήνες σε τεχνικές επιβίωσης στη ζούγκλα καθώς και στον χειρισμό όπλων.

«Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε άλλη μια ομάδα 54 προσώπων που θα αναπτυχθεί στα τρία άλλα καταφύγια τίγρεων του κρατιδίου», εξήγησε ο B.K. Singh, υπεύθυνος για τη Διατήρηση των Τροπικών Δασών και της Άγριας Ζωής του Καρνατάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ινδία κατοικεί ο μεγαλύτερος αριθμός τίγρεων στον κόσμο, που αντιπροσωπεύει πάνω από το μισό του συνολικού καταγεγραμμένου αριθμού των ζώων αυτών. Οι Αρχές της ασιατικής χώρας δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν τη μείωση του πληθυσμού τους εξαιτίας της λαθροθηρίας, του διεθνούς λαθρεμπορίου και της καταστροφής του φυσικού οικοσυστήματος που προκαλεί η ανάπτυξη των πόλεων και η καταστροφή των δασών.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την προστασία των τίγρεων (Project Tiger), η Ινδία είχε το 2010 1.706 τίγρεις, έναντι 1.411 το 2006. Το 2002 είχαν καταγραφεί 3.700 τίγρεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικό της δραματικής μείωσης του αριθμού τους αποτελεί το γεγονός πως το 1947, όταν και η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της, οι τίγρεις υπολογίζονταν στις 40.000.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης