Τη συνδρομή του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των επιθέσεων λύκων σε κυνηγόσκυλα και σε ποιμενικούς σκύλους κτηνοτρόφων, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, ζητά με επιστολή του ο κυνηγετικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Σε επικοινωνία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με το δασαρχείο Σουφλίου διευκρινίστηκε ότι από το 2014 ο κυνηγετικός σύλλογος καταγγέλλει τις βίαιες επιθέσεις των λύκων, προσκομίζοντας μάλιστα ως αποδεικτικά φωτογραφίες των νεκρών ζώων από τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έχει εντοπιστεί μόνο το κεφάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δασαρχείο άμεσα έγινε η υπηρεσιακή ενημέρωση του αρμόδιου υπουργείου, για να λάβουν την απάντηση ότι ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος και ως εκ τούτου η μόνη ενέργεια που μπορεί να γίνει είναι σύσταση στους κυνηγούς και κτηνοτρόφους να λάβουν μέτρα προστασίας των ζώων τους.

Ως προς την αιτιολόγηση του φαινομένου, το δασαρχείο εκτιμά ότι μπορεί να οφείλεται στη μείωση των κοπαδιών της περιοχής, καθώς η κτηνοτροφία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο επλήγη σοβαρά από τις ζωονόσους, γεγονός που οδήγησε τους λύκους να αναζητήσουν αλλού τροφή.

Από την πλευρά του ο κυνηγετικός σύλλογος ισχυρίζεται ότι οι εν λόγω επιθέσεις τείνουν να λάβουν ανησυχητικές διαστάσεις καθώς οι λύκοι κατεβαίνουν πλέον κοντά σε κατοικημένες περιοχές και σε καλλιέργειες γεγονός που εντείνει την ανησυχία τους και δημιουργεί φόβους ακόμη και για μελλοντικές επιθέσεις σε ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης