Αρνήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκη, ο οποίος του είχε τηλεφωνήσει για να ζητήσει συνάντηση προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μάλιστα έψαχνε τον πρωθυπουργό στο τηλέφωνο από το πρωί της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας όμως δεν απαντούσε ούτε στις κλήσεις ούτε στα μηνύματα, μέχρι να δοθεί η τελική αρνητική απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος να συναντηθούν καθώς δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή», για αυτό άλλωστε και παρέδωσε άμεσα την διερευνητική εντολή που πήρε ως επικεφαλής του πρώτου κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον Ευ. Μεϊμαράκη την θέλησή του να συναντηθούν, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή το θελήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, έξω από το πλαίσιο της διερευνητικής εντολής και χωρίς το σκοπό σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς κρίνει πως δεν υπάρχει δυνατότητα, αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τρίτη και τελευταία μέρα που, βάσει Συντάγματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Όταν την καταθέσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να την παραδώσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκρότησε με άλλους 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανεξαρτητοποιήθηκαν ειναι η τρίτη δύναμη σε αριθμό εδρών στη Βουλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης