Ανακοίνωση εξέδωσε το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, με αφορμή την ομιλία Δραγασάκη στους γερμανούς βουλευτές.

Η ανακοίνωση αυτή αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσβολή για τον ελληνικό λαό και όνειδος για την ελληνική Βουλή είναι η δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής και ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη ότι η κρίση είναι δική μας και από αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά ότι μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας».

Άλλο είναι να υποστηρίζεις ότι υπάρχουν «και» σοβαρότατες εσωτερικές ευθύνες των κυβερνήσεων των περασμένων ετών.

Κι άλλο να απαλλάσσεις από κάθε ευθύνη Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το πρόγραμμα διάλυσης της ελληνικής οικονομίας, για την αποδιάρθρωση κάθε κοινωνικού κράτους, για τη μαζική φτώχεια και ανεργία, που και οι ίδιοι εξάλλου έχουν δημοσίως παραδεχθεί ότι έχει επιφέρει κοινωνικά δεινά στην πατρίδα και τον λαό μας, όπως δείχνουν τόσο οι Εκθέσεις του ΔΝΤ και τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ περισσότερο που οι δηλώσεις Δραγασάκη έγιναν ενώπιον βουλευτών συμπατριωτών της Μέρκελ και του Σόιμπλε, των περισσοτέρων μάλιστα από τα κυβερνητικά κόμματα της Γερμανίας.

Η απαλλαγή από κάθε ευθύνη των δυναστών του ελληνικού λαού συνιστά πρόκληση προς τον Έλληνες με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, χωρίς θέσεις εργασίας, χωρίς πετρέλαιο και φως, χωρίς πια το μικρό τους μαγαζί, χωρίς προοπτική.

Πιστεύουμε ειλικρινά ότι έντιμοι άνθρωποι στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφράσουν ανοιχτά την αποδοκιμασία τους σε θέσεις που ακόμα και τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ διστάζουν να εκστομίσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν με κάθε τίμημα την εύνοια των ισχυρών της Ευρώπης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης