Συνεχείς είναι η ανταλλαγή κειμένων και απόψεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εμπειρογνωμόνων των θεσμών στις Βρυξέλλες, ώστε να επιτευχθεί η κατάρτιση του τελικού κειμένου των ελληνικών προτάσεων.

Tη Δευτέρα, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει ακόμα και αργά το βράδυ το κείμενο των προτάσεών της και το πρωί της Τρίτης το Euroworking Group με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ, του Πιερ Μοσκοβισί και του Μάριο Ντράγκι θα κρίνει τις ελληνικές προτάσεις. Εάν η ελληνική λίστα εγκριθεί, τότε το απόγευμα της ίδιας μέρας, το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης θα εγκρίνει και τυπικά το ελληνικό αίτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη λίστα που καταρτίζεται δεν θα περιέχονται θέματα που αφορούν το εργασιακό, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, το ασφαλιστικό, τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το πάγωμα των πλειστηριασμών και τις επαναπροσλήψεις των καθαριστριών και άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου, καθώς αυτά θεωρούνται ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.

Στη λίστα ωστόσο θα περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, πάταξη της διαφθοράς, μεταρρυθμίσεις στον Δημόσιο Τομέα, αλλαγές από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή με μέτρα στέλνει η κυβέρνηση στους θεσμούς
, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015, 14:55

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης