«Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συναίνεση σε μια κυβέρνηση επικίνδυνη γιατί δεν είναι συναίνεση, είναι συνενοχή», ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να συμπράξει με ανθρώπους οι οποίοι έχουν βαθιές ιδεοληψίες, ανικανότητα και το αποδεικνύουν καθημερινά, και όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας αλλά και στα εθνικά θέματα» τόνισε σε δηλώσεις του στο Μega το πρωί του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι είναι «πολύ πιο επικίνδυνο να παραμένει μια τέτοια κυβέρνηση από το να πάμε σε εκλογές και να απαλλαγεί η χώρα από αυτή την κυβέρνηση».

Άφησε, ωστόσο, «παράθυρο» για συμμετοχή σε μια εθνική κυβέρνηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα και κάποιους από τους υπουργούς, όπως ο Ν. Φίλης και ο Ν. Παρασκευόπουλος. «Αν μιλάμε για αλλαγή του προσώπου του πρωθυπουργού, δηλαδή να φύγει ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί να επιλεγούν από όλους τους υπόλοιπους που ενδεχομένως να συμμετέχουν σε μια τέτοια εθνική κυβέρνηση», σημείωσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε, πάντως, ότι δεν καταλαβαίνει γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση τώρα, καθώς η κυβέρνηση εκλέχθηκε πριν από ενάμιση μήνα και έχει 153 βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεδομένου ότι οι άλλοι δύο υποψήφιοι έχουν πάρει θέση κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «πριν από τις εκλογές έταζε θέση αντιπροέδρου στον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε ότι εγγυάται προσωπικά ότι δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος διάσπασης στη ΝΔ, ενώ για τη συμμετοχή στις αυριανές εκλογές είπε ότι «θα εκπλαγούν πολλοί, καθώς η συμμετοχή θα είναι μαζική».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης