Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξετάσουμε την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς η Αθήνα έχει ήδη υποσχεθεί την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα, επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα αποσπάσματα της συνέντευξης που διέρρευσαν και η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή, ο κ. Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στο να διασωθεί ή να χρεοκοπήσει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η χώρα «έχει πολλή δουλειά» μπροστά της.
Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7, που θα έχουν συνάντηση στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης