Κριτική στην κυβέρνηση και στις επιλογές της ασκεί ο Μανώλης Γλέζος, κάνοντας λόγο για «αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική», η οποία έχει δημιουργήσει «τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο, το Μέγαρο Μαξίμου «βασανίζει με ψευτοδιλήμματα απελπισίας και τρομολαγνείας που δημιουργεί» όλους εκείνους οι οποίοι «δεν θέλουν να αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση»Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει σε δήλωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα το Κίνημα Ενεργών Πολιτών πως το Μέγαρο Μαξίμου «βασανίζει με ψευτοδιλήμματα απελπισίας και τρομολαγνείας που δημιουργεί» όλους εκείνους οι οποίοι «δεν θέλουν να αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση».

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία κορυφώνονται τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, τα οποία όμως διαφοροποιούνται ως προς τον χρόνο υλοποίησης μιας τέτοιας ενέργειας.

Ασκήσεις επί χάρτου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε άμεσα να στηθούν κάλπες, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης επιθυμεί η διαδικασία να ξεκινήσει αργότερα. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την εκταμίευση της δόσης από τις Βρυξέλλες προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της και να εξοφληθούν προμηθευτές του Δημοσίου, την ίδια στιγμή που σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ασκήσεις επί χάρτου για την… επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε στο zougla.gr τα 2+1 σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι του πρωθυπουργού

Η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με κάλπες – εξπρές είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, ενώ το δεύτερο θέλει τον πρωθυπουργό να βάζει προσωρινό «φρένο» στις εξελίξεις, μεταθέτοντάς τις μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου όταν και θα έχει επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει τους εσωκομματικούς του λογαριασμούς μέσω συνεδρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών θα μπορέσει να ενισχύει το ηγετικό του προφίλ και τη θέση του στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Η περίπτωση να στηθούν πρόωρα οι κάλπες είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο δεν αρέσει στους εταίρους, καθώς θα οδηγήσει μαθηματικά σε σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Την ίδια στιγμή, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν να επιθυμούν τις εκλογές, στοχεύοντας στην πολιτική φθορά του πρωθυπουργού από την υλοποίηση των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων.

Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου

«Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση. Η αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών.

»Ενώ κανένας δεν συμφωνεί με το τρίτο μνημόνιο που δένει και υποδουλώνει χειροπόδαρα τον Λαό μας για δεκαετίες ολόκληρες, με τα ψευτοδιλήμματα απελπισίας και τρομολαγνείας που δημιουργεί, βασανίζει τους αγωνιστές, που δεν θέλουν να αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση.

»Συνέλθετε επιτέλους συναγωνιστές και σύντροφοι της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος.

»Σταματήστε να βιάζετε τις συνειδήσεις, σταματήστε να διαγράφετε και να καταστρέφετε τις ελπίδες και τα οράματα.

»Πριν να είναι πολύ αργά και πριν από τη λήψη βιαστικών πρωτοβουλιών, ακούστε τη φωνή του Λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκαλέστε μια πλατειά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση.

»Στη Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται και λειτουργεί, δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης