Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 19% φαίνεται να αποτελεί επιδίωξη της κυβέρνησης, κατά την επικείμενη επίσκεψη της Τρόικας στα τέλη του μήνα.

Μάλιστα η αρχική πρόταση ήταν για 13%, αλλά τελικά υιοθετήθηκε το 19% ως πιο ρεαλιστική λύση. Το συγκεκριμένο αίτημα αποτελεί ένα αντιστάθμισμα στα επαχθή δημοσιονομικά μέτρα του εφαρμοζόμενου προγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, δηλαδή η επαναδιαπραγμάτευση κάποιων παραμέτρων του Μνημονίου, θα πρέπει να προηγηθεί επίσημη παραδοχή και ομοφωνία των μελών της Τρόικας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα βασίστηκε σε λανθασμένες εκτιμήσεις και προβλέψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτουν ότι έχει ήδη συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας, η οποία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα ετοιμάσει πόρισμα για την αποδοτικότητα ορισμένων φορολογικών επιβαρύνσεων, μεταξύ αυτών και του ΦΠΑ στην εστίαση.

Το πόρισμα θα σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στους επικεφαλής της Τρόικας, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αλλαγής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. Και αυτό, καθώς στο οικονομικό επιτελείο έχουν διαπιστώσει ότι ο αυξημένος ΦΠΑ δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης