Στις 19.15 το απόγευμα ξεκίνησε η εκδήλωση του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με αφορμή τη συμπλήρωση των 15 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ.

Περί τις 18.20 έφτασε ο Βύρων Πολύδωρας, ενώ γύρω στις 18.30 ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε στο Μέγαρο Μουσικής, συνοδευόμενος από την κόρη του και βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και πλήθος πολιτικών στελεχών: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, και όλοι οι εν ζωή πρώην Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης (εκτός από τον Λουκά Παπαδήμο που απουσιάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες), δηλαδή οι κκ. Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Ι. Γρίβας και Π. Πικραμμένος – ο τελευταίος θα είναι και ομιλητής στην εκδήλωση.

Ομιλητές ήταν εκτός από τον Π. Πικραμμένο, ο κ. Αντ. Μακρυδημήτρης καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ι. Μαρίνος, δημοσιογράφος, πρώην Ευρωβουλευτής, ο Αγγ. Δεληβορριάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο Λ. Τσούκαλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ

Τη συζήτηση συντόνισε ο Κ. Σβολόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», ενώ την εκδήλωση άνοιξαν ο αδελφός του Κ. Καραμανλή πρώην υπουργός, Αχ. Καραμανλής και ο πρόεδρος του Μεγάρου Ιωάννης Μάνος. Στην εκδήλωση χαιρέτησε και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Πέτρος Μολυβιάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Η άφιξη των κ.κ. Φώτη Κουβέλη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Κώστα Σημίτη)

(Η άφιξη του Αντώνη Σαμαρά)

Ο κ. Σαμαράς κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μουσικής όπου έγινε η εκδήλωση, αντάλλαξε χειραψία με τον Κώστα Μητσοτάκη ο οποίος είχε έλθει νωρίτερα, συνοδευόμενος από την κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Αλέξης Τσίπρας σηκώθηκε από την θέση του και πήγε και χαιρέτισε τον πρωθυπουργό, που καθόταν μερικά καθίσματα μακρύτερα μαζί με την σύζυγό του Γεωργία. Ο πρωθυπουργός είχε και σύντομη ομιλία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

(Η άφιξη του Κώστα Καραμανλή)


(Ο Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Νατάσα)

(Η άφιξη του Γ. Παπανδρέου)

(Η άφιξη Κ. Μητσοτάκη – Ντ. Μπακογιάννη)

(Η άφιξη του Αλ. Τσίπρα)


(Η άφιξη Κ. Σημίτη. Δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό διακρίνεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μ. Ταμήλος)


(Ο Ευάγγελος Βενιζέλος)


(Άφιξη Β. Πολύδωρα)

(Άφιξη Γ. Καρατζαφέρη)

(Ο Νικήτας Κακλαμάνης έφτασε λίγο πριν τις 19.00)

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης