Στις 14.00 θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Παρίσι και στα γραφεία του ΟΟΣΑ ανάμεσα στους κυβερνητικούς εκπροσώπους και την τρόικα, στον απόηχο της μη επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, γεγονός που «φρέναρε» την αξιολόγηση από τους τεχνοκράτες της τριμερούς.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αύριο με την ελληνική πλευρά να ελπίζει στην εύρεση της «χρυσής τομής» ενόψει και της έναρξης των εργασιών για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2015 την προσεχή Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό και οι αντιθέσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μοιάζουν να οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε τέλμα, με αποτέλεσμα να φαίνεται σχεδόν αδύνατη η επίτευξη συμφωνίας στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα που έχει οριστεί για τη διεξαγωγή του Eurogroup.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κ.κ. Γκίκας Χαρδούβελης, Χρήστος Σταϊκούρας και Σταύρος Παπασταύρου θα συναντήσουν τους τροϊκανούς σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα, έτσι ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος για τα κορυφαία θέματα της ατζέντας, όπως το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης