«Το “όχι” του λαού και της νεολαίας δεν ηττήθηκε. Όπως δεν ηττήθηκαν τα μεγάλα “όχι” στην εξάρτηση, την εκμετάλλευση και την αδικία που είπε ο λαός μας στην ιστορική του διαδρομή. Με τα “όχι” κρατηθήκαμε όρθιοι ως λαός και ως χώρα και όχι με τα “ναι” της υποταγής», ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στην πλατεία Ομονοίας.

Εξαπολύοντας επίθεση προς την απελθούσα κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «μια ομάδα στην ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να ακολούθησε κατά πόδας και με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ σε βάρος του τόπου και του λαού. Συνθηκολόγησε και να παραδόθηκε ταπεινωτικά, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο. Παρέδωσε το “όχι” και τους αγώνες μας στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν παραδινόμαστε, δεν προδίδουμε, δεν συνθηκολογούμε, δεν λιποτακτούμε, δεν κάνουμε πίσω. Συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε με τη Λαϊκή Ενότητα. Και συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο ενωτικά. Με μεγαλύτερο πείσμα και αισιοδοξία. Δεν είμαστε, όπως λένε οι αντίπαλοί μας το κόμμα της δραχμής. Για μας το νόμισμα δεν είναι φετίχ ούτε αυτοσκοπός, αλλά μέσο και εργαλείο», πρόσθεσε ο αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας.

«Εμείς φιλοδοξούμε να γίνουμε το ταξικό πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο για την εργατική τάξη και το λαό. Είμαστε το μέτωπο για την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών. Το μέτωπο για την παραγωγική ανάπτυξη. Το μέτωπο για την κοινωνική δικαιοσύνη. Το μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων. Το μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας και την εθνική υποτέλεια», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. Οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί. Μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Το δίλημμα την Κυριακή των εκλογών είναι με τη Λαϊκή Ενότητα για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή Μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η ΝΔ μαζί με ένα καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που έχει, πλέον, γίνει μεγάλη ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί μια παρακμιακή πορεία ραγδαίας Πασοκοποίησης».

Σημειώνεται ότι κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης ήταν η υποψήφια βουλευτής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, Μανώλης Γλέζος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης