Τη διατήρηση περιορισμών στην πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων επιθυμεί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης μιας μακράς μεταβατικής περιόδου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, o κ. Σταθάκης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στο «άνοιγμα» του 50% της αγοράς των «κόκκινων» δανείων, προσθέτοντας ωστόσο ότι «επιθυμούμε μια μακρά μεταβατική περίοδο για τις πιο ευαίσθητες κατηγορίες δανείων, όπως τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τη διατήρηση των περιορισμών στην πώληση των δανείων, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και γι’ αυτό «βρισκόμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές.

Μέχρι στιγμής, εξήγησε, η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει για την απελευθέρωση της αγοράς των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, τα οποία επί αρκετά χρόνια αποτελούσαν «βραχνά» για τους ισολογισμούς των τραπεζών.

«Έχει έρθει η ώρα να κάτσουμε όλοι στο τραπέζι και να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση» συνέχισε, κάνοντας ειδική μνεία στις διαπραγματεύσεις Αθηνών – δανειστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εκτίμησε, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συμβάλλει στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και στην ανάκαμψη της οικονομίας το β’ μισό του 2016.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ασφαλής, ενώ εκτίμησε ότι ακόμη και σε περίπτωση εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνυόταν και πάλι νικητής.

«Δεν βλέπω το σενάριο της πολιτικής αστάθειας» επανέλαβε, καταλήγοντας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης