Τις προθέσεις της έναντι της Ελλάδας έδειξε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ η οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν διεθνή πρακτορεία, εμφανίζεται εκνευρισμένη λόγω των ατέρμονων διαπραγματεύσεων που διεξάγονται για το ελληνικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευρωπαϊκές πηγές που συμμετείχαν στη Σύνοδο του ΕΛΚ, τις οποίες επικαλείται το Reuters, δήλωσαν πως η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα της δεν θα «εκβιαστεί» από την ΕλλάδαΔιεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η κα. Μέρκελ απέστειλε -εμμέσως πλην σαφώς- ρητή εντολή και προειδοποίηση προς όλους, πως τα πάντα θα πρέπει να έχουν τελειώσει πριν από το άνοιγμα των χρηματιστηριακών αγορών τη Δευτέρα.

To αργότερο έως τις 29 του μηνός λοιπόν, κατά τα λεγόμενα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μια συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών.

Ευρωπαϊκές πηγές που συμμετείχαν στη Σύνοδο του ΕΛΚ, τις οποίες επικαλείται το Reuters, δήλωσαν πως η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα της δεν θα «εκβιαστεί» από την Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί πως στην τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι θεσμοί και όχι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις δηλώσεις αυτές πάντως αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν άλλοι συμμετέχοντες στην Σύνοδο. Παρόλα αυτά, ήδη από τις προηγούμενες ημέρες η κα. Μέρκελ εμφανιζόταν αρνητικά διακείμενη έναντι οποιασδήποτε πρότασης που δεν θα ικανοποιεί τους θεσμούς και ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα υπάρξει κατόπιν συνεννοήσεως και κοινής αποδοχής από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει την αναγκαία πρόοδο»

Εξάλλου, προσερχόμενη στην αίθουσα διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής, η κα. Μέρκελ δήλωσε με έμφαση πως η χώρα μας «δεν έχει κάνει ακόμη την αναγκαία πρόοδο» και εκτίμησε πως υπάρχει η εντύπωση «πισωγυρίσματος» σε ορισμένα θέματα.

«Με βάση αυτά που άκουσα σήμερα ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών, η αναγκαία πρόοδος δεν υπάρχει ακόμα», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος και πρόσθεσε πως η χώρα πρέπει να συνεχίσει την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης