Με χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ αλλά και επαίνους, επιβράβευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου τους τέσσερις κρατούμενους οι οποίοι κατάφεραν να εισαχθούν σε Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο κ. Αθανασίου ο οποίος επισκέφτηκε το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα συνεχάρη τους κρατούμενους για τη σημαντική επιτυχία τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 5 μαθητές του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας που έδωσαν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν οι τέσσερις ( όλοι τους σε Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες στην τελετή βράβευσης ήταν οι δύο εκ των τεσσάρων νεαρών κρατουμένων αφού ο ένας από τους επιτυχόντες μαθητές έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας και το βραβείο του το παρέλαβε ο διευθυντής του Σχολείου της φυλακής, ενώ ο τέταρτος αρνήθηκε να παραλάβει τον έπαινο του. Μέσω του διευθυντή του Σχολείου του, Πέτρου Δαμιανού διαμήνυσε ότι δεν θα παραστεί στην απονομή για ιδεολογικούς λόγους:«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», τόνισε.

Πρόκειται για τον Νίκο Ρωμανό, κρατούμενο για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ο οποίος φέτος έδωσε εξετάσεις μέσα από τις φυλακές και πέρασε με επιτυχία στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τμήμα Υγείας).

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι:« Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης, Μαρίνα Μπούκη ευχαρίστησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για την ευαισθησία του αλλά και τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει για να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης. Μίλησε για πρόοδο, έκανε λόγο για μέτρα «αναπνοή», ενώ από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου, Πέτρος Δαμιανός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: « Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς κ. Υπουργέ που βρίσκεται για δεύτερη φορά εδώ, για έναν όμορφο λόγο. Η ενέργεια σας να επιβραβεύσετε τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων είναι ενθαρρυντική κι οποιαδήποτε στήριξη της πολιτείας είναι καλοδεχούμενη».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης