Ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Γ. Βαλιανάτος, μιλώντας στο zougla radio και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, διέψευσε κατηγορηματικά την αποπομπή του από το μέτωπο ΔΡΑΣΗ-Φιλελεύθερη Συμμαχία, κατόπιν αιτήματος του Θάνου Τζήμερου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βαλιανάτος δηλώνει παρών στο νέο πολιτικό σχηματισμό, διαψεύδει την κόντρα με τον αρχηγό του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», Θάνο Τζήμερο και βέβαια τονίζει ότι τα βρήκαν με τον Μάνο, μέχρι βεβαίως να τα «ξαναχάσουν».

Επίσης ξεκαθάρισε ότι σήμερα το απόγευμα θα συμμετάσχει στη συνέντευξη Τύπου, στηρίζοντας το νέο φιλελεύθερο συνδυασμό.

Παρακολουθήστε τι δήλωσε στο zougla radio ο Γ. Βαλιανάτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό μιας ανολοκλήρωτης ρήξης

Τα τελευταία 24ωρα και ιδιαίτερα από τη στιγμή της αναγγελίας του πολιτικού γάμου μεταξύ «ΔΡΑΣΗΣ» και της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» φούντωσαν τα σενάρια που έφεραν τον κ. Βαλιανάτο εκτός του πολιτικού σχηματισμού. Ο Θάνος Τζήμερος, αν και φιλελεύθερος, απαίτησε την αποπομπή του Γρηγόρη Βαλιανάτου από το σχήμα, ο οποίος -σημειωτέον- συνεργαζόταν με την ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου, ως επικεφαλής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Λίγο πριν αλλάξουν τα στέφανα ο κ. Μάνος φαίνεται ότι υποχώρησε, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του νέου συνεργάτη Θ. Τζήμερου, αναγκάζοντας τον κ. Βαλιανάτο να αναζητήσει μια νέα «φιλελεύθερη» στέγη.

Από την πλευρά της η Φιλελεύθερη Συμμαχία που εκπροσωπείται από τον Γρηγόρη Βαλιανάτο εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: «Να υπερασπιστούμε τον κάθε Γρηγόρη Βαλιανάτο» στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε το τελεσίγραφο του κ. Τζήμερου με το βέτο στη συμμετοχή του κ. Βαλλιανάτου, Προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, στη συνεργασία Δημιουργία Ξανά-Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, αναιρώντας όσα είχε συμφωνήσει μόλις 24 ώρες πριν.Το νέο «ήθος» και ο νέος «πολιτικός πολιτισμός», απ’ ό,τι φαίνεται, είναι εδώ.

Η πρόταση αυτή δεν ζητά απλώς τον αποκλεισμό του Γρηγόρη Βαλιανάτου. Ζητά τον αποκλεισμό του κάθε ‘Γρηγόρη Βαλλιανάτου’, του κάθε ενεργού πολίτη που έχει διαφορετική άποψη και τρόπο έκφρασης.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία παραδίδει αυτή την συμπεριφορά στη κρίση του κάθε σκεπτόμενου και φιλελεύθερου πολίτη της χώρας. Με τη βοήθεια των φίλων της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και της διαφορετικότητας, η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα συνεχίσει το δρόμο της για την στήριξη και προώθηση των ατομικών δικαιωμάτων και της ανοιχτής κοινωνίας».

Στις 16:30 η επίσημη ανακοίνωση

Με μια μικρή αναβολή, θα ξεκινήσει η κοινή συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Μάνου και Τζήμερου, οι οποίοι θα ανακοινώσουν την κοινή κάθοδο, με ενιαίο ψηφοδέλτιο των πολιτικών παρατάξεων «Δράση» και «Δημιουργία Ξανά», στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης