Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μετά από τη συζήτηση στη Βουλή για την αύξηση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια, διευκρίνησε ότι ο ο νόμος του για την αποφυλάκιση είχε «έκτακτο χαρακτήρα», προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των φυλακών και η βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος, και ότι τώρα ήρθε η στιγμή για να καταργηθεί.

​Ο Νίκος Παρασκευόπουλος πρότεινε την αντικατάσταση του νόμου με νέου τύπου διατάξεις για τις ποινέςΣε δηλώσεις του στο κανάλι της Βουλής στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση»,  ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στο νόμο σημείωσε: «Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος πρότεινε την αντικατάσταση του νόμου με νέου τύπου διατάξεις για τις ποινές και τις συνθήκες αποφυλάκισης των κρατουμένων, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές τόσο στον Σωφρονιστικό όσο και Ποινικό Κώδικα που θα οδηγούν σε μία καλύτερη κατάσταση στις φυλακές.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επίμαχος νόμος ανανεώθηκε για ακόμη έναν χρόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ίσχυε από το 2015 έως τον Αύγουστο του 2017.

Ανακοινώση της Νέας Δημοκρατίας: «Παρασκευόπουλος κατά… Παρασκευόπουλου»

Η επίσημη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που ήρθε με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρει τον μάλλον… ειρωνικό τίτλο: «Παρασκευόπουλος κατά… Παρασκευόπουλου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος! Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης