Συμφωνία σημειώθηκε στην ευρεία υπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών. Η σύσκεψη συγκλήθηκε εν όψει του νέου γύρου συνομιλιών της κυβέρνησης με την τρόικα τη Δευτέρα.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερική απελευθέρωση για φάρμακα, βιβλία και γάλα

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, εντός της κυβέρνησης υπάρχει συμφωνία για τις προτάσεις – αγκάθια του ΟΟΣΑ, που θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Συγκεκριμένα, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης εξερχόμενο της συνάντησης τόνισε ότι εντός της κυβέρνησης έχει υπάρξει συμφωνία για την απελευθέρωση στο γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα βιβλία και ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υιοθετήσει το 80% των μέτρων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ξεχωριστές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση σε κλάδους όπως τσιμέντου, απορρυπαντικών, τροφίμων – ποτών, οικοδομικών υλικών κ.α.

Επιπλέον, στέλεχος του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως στη συνάντηση αποφασίστηκε με ενιαία γραμμή για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων, να «αντιμετωπίσει» από αύριο η κυβέρνηση την τρόικα. Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών επήλθε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών και, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης, «θα απομένει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Σημειώνεται, ότι από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό αποχώρησανωρίτερα οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και αυτή συνεχίστηκε μέχρι τις 20.30 με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.



Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ.Χατζηδάκης, ο υπουργός Υγείας κ. Αδ.Γεωργιάδης, ο επικεφαλής του ΣΟΕ κ. Π.Τσακλόγλου και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Στ. Παπασταύρου.






Οι υπουργοί προσέρχονται στο ΥΠΟΙΚ για τη σύσκεψη

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης